5 Minder traditionele gebruik aanraders voor pallets

moderne woonkamer (2)

Pallets worden in eerste instantie gebruikt door bedrijven om goederen te transporteren. Een pallet kan zowel uit kunststof, hout of karton bestaan en ziet er uit als een plateau. Tegenwoordig zul je pallets niet alleen maar tegen komen in magazijnen maar bijvoorbeeld ook bij mensen in de achtertuin. Hoe komen mensen aan deze pallets? Deze kun je voor een klein bedrag van een bedrijf kopen of, wanneer het oude pallets zijn, kun je pallets gratis overnemen. Wat je nu veel ziet is dat mensen houten pallets stapelen en hier met kussens een leuke bank van maken voor op het balkon of in de tuin. Met pallets kun je nog veel meer! Benieuwd naar de opties? Lees dan gauw verder.

Maak een werk- of opbergplek van pallets

Wil je in je tuin een leuke en goedkope werk- of opbergplek maken? Dat kun je eenvoudig met pallets doen! Beslis hoe breed je jouw tafel wil maken en haal hiervoor de benodigde pallets en tafelpoten. Plaats de pallet plat op zijn kop en bevestig 4 poten op elke hoek. Wanneer je de pallet omdraait heb je al jouw tafel! In de ruimtes aan de zijkant van de pallet kun je ook nog wat spullen kwijt. Wanneer je nog een pallet rechtop aan de zijkant van jouw tafel zet creëer je ook nog het gevoel van een échte aparte werk- of opbergplek.

Maak een salontafel van pallets

Om de populaire pallet bank aan te vullen kun je ook een salontafel maken van pallets! Stapel meerdere pallets op elkaar, tot deze jouw gewenste hoogte heeft bereikt, en bevestig deze aan elkaar. Je kunt er ook nog voor kiezen om jouw zelfgemaakte salontafel te verven zodat deze geheel bij jouw interieur past! Je kunt ook nog wieltjes onder jouw salontafel bevestigen zodat je deze makkelijker kunt verplaatsen.

Maak een plantenbak van pallets

Je kunt jouw binnen- of buiten interieur nog extra opfleuren door een pallet om te toveren in een plantenbak met meerdere lagen. Zet de pallet rechtop op zijn kant met de openingen van de onderste drie balken omhoog. Maak de onderkant bij alle drie de balken dicht zodat dit lijkt op een bak en zet jouw plantjes hier in! Ook hier kun je je zelfgemaakte plantenbak nog een ander kleurtje geven.

Maak fotolijstplank van pallets

Op bijna dezelfde manier als dat je plantenbakken kunt maken van pallets, kun je hier ook hele gave fotolijst plankjes van maken. Het enige verschil is dat je de balken van de pallet verwijderd en van onder dicht maakt om aan de muur te hangen in plaats van dat je de gehele pallet neerzet.

Maak een kamerscherm van pallets

Met een enkele pallet kun je al een scheidingswand maken, maar met meerdere kun je hier zelfs een kamerscherm van maken voor zowel binnen als buiten. Ook in dit geval kun je de pallet schuren en naar jouw gewenste kleur verven. Daarnaast kun je je wand leuk aankleden met lampjes, andere schilderingen of foto’s. Een mooie maat voor een kamerscherm is een Europallet. Dit is een pallet met afmetingen en specificaties die zijn vastgesteld volgens Europese regels.