Dressoir kopen? Hier moet je op letten!

Overweeg je om binnenkort een prachtig tv-meubel aan te schaffen, maar kun je nog geen keuze maken? Niets om je voor te schamen, want een dressoir kopen is geen alledaagse uitgave. Daar mag serieus wat tijd voor uitgetrokken worden voordat je een weloverwogen beslissing kunt maken. Van welk materiaal moet het dressoir zijn gemaakt? Teakhout, bamboe, staal of een combinatie van verschillende materialen? En, wat is eigenlijk de ideale afmeting? In dit artikel helpen we jou alvast een eindje op weg!

Een houten dressoir is hip

Laten we beginnen bij het materiaalsoort. Het design en gebruikte materiaal is toch wel het eerste wat je ziet. Je hecht er ongetwijfeld veel waarde aan dat het tv-meubel goed blend in je interieur. Er valt echter geen eenduidig antwoord te geven op de vraag welk design het beste is. Dit is van een aantal factoren afhankelijk. Zo valt er over smaak niet te twisten en niet iedereen heeft hetzelfde budget. Kies je voor bewerkt of onbewerkt hout? Als je er zeker van wilt zijn dat het dressoir niet kapot te krijgen is, dan kun je beter kiezen voor een hardhoutsoort als teakhout of eikenhout. Zo voorkom je dat het meubel snel beschadigd raakt, maar behoudt het wel z’n charme. Andere materiaalopties zijn bijvoorbeeld metaal, bamboe of een hoogglans lak.

Kies de juiste afmeting

Het is erg belangrijk om te weten hoeveel ruimte je hebt. Zowel voor het bepalen van de juiste indeling in huis, alsook te weten of het dressoir wel in de door jou beoogde ruimte past. Gebruik je het dressoir als tv-meubel? In dat geval is het wel raadzaam dat er voldoende ruimte is om de tv neer te zetten, want anders kan het aanzicht niet zo fraai zijn. Bevestig je de tv met een muurbeugel aan de muur? Dan heb je hier geen omkijken naar. Het mooiste aanzicht krijg je dan wel door de kabels netjes weg te werken. Dat kan met een kabelsok of kabelgoot. En, ben je een rommelkont en wil je wat meer rust creëren tussen alle rommel? Kies dan voor een dressoir met voldoende lades en deuren, zodat je er  – naast de media apparatuur – ook andere woonspullen in kunt opbergen.