Van je wensen een droombadkamer maken

Bij het kopen van een nieuwe badkamer moet deze natuurlijk aan al je wensen, behoeften en eisen voldoen. Het is een aankoop die je niet zomaar iedere week doet. Om die reden kan het proces van je wensen omzetten naar jouw droombadkamer best lastig zijn. Daarom hebben we een stappenplan waarmee je eenvoudig je wensen omzet naar een droombadkamer. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Je wensen op papier zetten

Voordat je begint met het ontwerpen en uitzoeken van een badkamer, moet je eerst weten wat je graag wil. Vaak weet je heel goed wat je niet wil, maar is het moeilijk om te verwoorden hoe het er dan wel uit moet komen te zien. Probeer daarom alle wensen die je hebt op papier te zetten. Beperk jezelf niet direct door streng voor jezelf te zijn, wegstrepen kan natuurlijk altijd nog. Door je wensen en behoeften op te schrijven krijg je een beter beeld van hoe je badkamer eruit moet komen te zien.

De huidige situatie

Nadat je al je wensen en behoeften hebt omschreven is het tijd om de huidige situatie in kaart te brengen. Hoe ziet je badkamer er nu uit? Wat vind je er prettig aan en wat wil je liever niet meer? Aan de hand daarvan kan je je wensenlijstje aanvullen. Misschien kom je ook wel tot de conclusie dat je nu een bad hebt en deze ook op je lijst had staan, maar er eigenlijk nooit in zit. Daarnaast is het ook aan te raden om te bedenken met hoeveel mensen je de badkamer deelt. Als je de badkamer met twee mensen deelt, deel je deze waarschijnlijk anders in dan als je vijf huisgenoten hebt. Je hebt dan bijvoorbeeld meerdere wastafels of meer opbergruimte nodig.

De ruimte indelen

Je hebt nu voor ogen welke producten, elementen en meubels je graag in je badkamer zou willen hebben. De volgende stap is om de ruimte in te gaan delen. Begin met een lege plattegrond, zo hou je je het minst vast aan de huidige indeling. Dit brengt je misschien tot hele nieuwe inzichten. Bedenk welke meubels je waar zou willen hebben en welke indeling daar het beste bij zou passen. Je kan ervoor kiezen om een 3D-ontwerp te maken in onze badkamerplanner. Dan heb je direct een duidelijk beeld van je nieuwe badkamer.

Persoonlijk advies

Wil je graag advies ontvangen over jouw nieuwe Sani4All badkamer en het ontwerp ervan? Kom dan eens naar een van onze winkels. Daar staat een team van deskundige adviseurs voor je klaar die je helpen met het realiseren van je droombadkamer. Zoveel mensen, zoveel wensen. Daarom bieden we badkamers voor iedereen. Omdat iedereen andere wensen heeft zijn al onze badkamers maatwerk. Zo is er altijd wel een badkamer die volledig bij je past.