Fietsen van A naar B met een GPS systeem

Er zijn in Nederland heel veel mensen die gebruik maken van de fiets. Het is een fijne manier om je te ontspannen. Vooral in het weekend zie je vaak groepen erop uittrekken voor het maken van een fietstocht. De fiets GPS wordt dan vaak gebruikt als hulpmiddel bij langere fietsroutes.

Het GPS systeem

De gps (Global Positioning System) is een goed hulpmiddel om te weten waar je bent. Een gps-ontvanger bepaald de route door gebruik te maken van minimaal 3 gps-satellieten. Dat gaat tegenwoordig met een nauwkeurigheid van ongeveer 15 meter. De plaats waar je bent, wordt daarbij dan op een scherm weergegeven. Indien je een route hebt ingevoerd, zal je door middel van een pijl op het scherm de juiste richting op worden gestuurd. Het is handig bij een gps dat op de achtergrond een landkaart zichtbaar is, zodat je precies kunt nagaan waar je bent. Een GPS heeft zowel zijn voor- als nadelen.

Wat zijn de voordelen van een gps?

Wanneer je gaat fietsen, raak je niet snel de weg kwijt met een gps. Indien je een gps gebruikt en je wijkt van de route af dan zal deze de juiste route weer oppakken die je ingesteld hebt. Je hoeft geen uitdraaien op de printer meer te maken van hoe je moet rijden. Kilometers tellen is overbodig. Alles wordt door de gps gedaan. Een gps is ook een handig apparaat wanneer je een stadswandeling wilt gaan maken. Ook om je eigen fiets weer terug te vinden kan hij ook dienstdoen. Je kunt in de gps ook belangrijke bezienswaardigheden opslaan die je graag wilt zien. Neem voor alle zekerheid altijd een routegids mee.

Wat zijn de nadelen van een gps?

Het scherm is kleiner dan van een normale landkaart. Ook heeft een gps batterijen nodig. Daarom is het altijd handig om een extra set volle batterijen mee te nemen. Voordat je er blindelings op kunt vertrouwen, moet je eerst hem goed leren gebruiken. Bij het intoetsen van je eindbestemming is het belangrijk dat je ook de postcode intypt. Er zijn vaak meerdere plaatsnamen met dezelfde naam. Je moet zeker zijn dat je de juiste ingetypt hebt.

Een nieuwe GPS kopen

Wanneer je een gps aanschaft, kun je beter wat meer geld uitgeven dan er een aanschaffen die heel goedkoop is. Goedkoop is vaak duurkoop. Je moet hem levenslang op kunnen blijven waarderen. De wegen veranderen constant en daar moet je gps op afgesteld kunnen worden. Tegenwoordig kun je ook met smartphones de route bepalen. Het vervelende hierbij is dat het beeldscherm nog veel kleiner is dan van bijvoorbeeld een Tom Tom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *