Hoe krijg ik vlekken uit mijn vloerkleed?

Veel mensen kiezen in hun woonkamer voor een vloerkleed. Dat maakt het interieur vaak namelijk helemaal af en zorgt net voor dat extra beetje sfeer. Vroeg of laat krijgen we met ons vloerkleed echter altijd dezelfde problemen. Er valt een glas wijn om of er ontstaat op onverklaarbare wijze een vlek op het kleed. Ontzettend vervelend natuurlijk en je wil natuurlijk zo snel mogelijk de vlekken verwijderen. Maar hoe kun je dat eigenlijk het beste doen? Wat is de beste wijze van je vloerkleed reinigen? We zetten het hieronder voor je op een rijtje.

Vloerkleed reinigen

Er zijn natuurlijk ontzettend veel verschillende schoonmaakmiddelen te krijgen in de winkel. Wat veel mensen echter niet weten is dat ruim driekwart van de vlekken op je kleed gewoon te verwijderen zijn met koud water. Er is een simpele tip om direct na het ontstaan van de vlek deze effectief te verwijderen. Als je een glas omgooit, pak je direct een handdoek. Deze maak je nat met water en wring je vervolgens uit. Daarna leg je de handdoek op de vlek en laat je deze liggen tot die helemaal is opgedroogd. In veel gevallen is de vlek dan grotendeels of zelfs helemaal verdwenen. Daarna kun je hetzelfde zo nodig herhalen.

Hardnekkige vlekken verwijderen

vlekken vloerkleedSoms zijn vlekken zo hardnekkig dat ze met de methode van hierboven niet te verwijderen zijn. Dat is bijvoorbeeld het geval met vlekken die ontstaan door verf, roest, nagellak, lijm en bloed. In dat geval is het aan te raden om dit direct professioneel aan te pakken en een speciale vlekverwijderaar aan te schaffen. Hier zijn natuurlijk verschillende soorten en merken van beschikbaar en het is dus aan te raden om je hierover te laten informeren. Die speciale vlekverwijderaars zijn zelfs zo goed en sterk dat ze in sommige gevallen vlekken kunnen verwijderen die al langere tijd aanwezig zijn.

Voorkom meer vlekken!

Wanneer je op internet rond kijkt of met mensen praat, hoor je allerlei tips om je kleed te reinigen. Deze tips zijn natuurlijk altijd goed bedoeld en sommigen werken ook nog eens. Je neemt echter wel een bepaald risico door met huis- tuin- en keukenmiddelen te proberen je kleed schoon te maken. Je zult namelijk zeker niet de eerste zijn die juist vlekken maakt door bijvoorbeeld zeepresten in plaats van dat je de vlekken verwijdert. De allerbeste methode is echt om gebruik te maken van de handdoek met koud water. Als dat niet lukt kun je dus vlekken verwijderen met speciaal daarvoor bedoelde middelen. Hoewel sommige andere tips best kunnen werken, neem je bewust een risico op nog meer vlekken en dat wil natuurlijk niemand. Ook kan je kleed erdoor verkleuren.

Bron: https://www.vloerkledenshoponline.nl/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *